Contact

Wilt u meer informatie of heeft u een vraag bel dan met nummer

074 - 240 46 00


           

Huren?

Neem dan direct contact op met onze makelaars.

DTZ Zadelhoff
Diederik Oord
06 20 48 97 85

    

ten Hag
Onno Kromhof
06 536 96 307

In het weekend van 15 en 16 juni 2013 betrekken de Odin Groep en de Hengelose bedrijven die tot deze organisatie behoren de prominente nieuwe kantoortoren op het Expo Business Parc aan de A1 bij Hengelo. Het gros van de medewerkers wordt ook daadwerkelijk in de toren ondergebracht. Daarnaast zijn er in het geheel verbouwde complex van het voormalige Expo Center werkplekken voor medewerkers op het gebied van logistiek en (datacenter)techniek. De bedrijven die met de Odin Groep vanaf maandag 17 juni 2013 gevestigd zijn op het adres Expolaan 50 zijn Lesscher IT, Previder, Web2work en Heutink ICT.

Efficiency en synergie

De ingebruikname van de nieuwe locatie brengt een verhuizing vanaf drie verschillende locaties met zich mee. Lesscher IT en Web2work waren voorheen gevestigd in een pand aan de Platinastraat, Heutink ICT aan de Diamantstraat en Previder aan de Barnsteenstraat (waar het bestaande datacenter overigens in de toekomst volledig operationeel blijft). Belangrijke motieven voor de verhuizing zijn efficiency, synergie en de wens om zo duurzaam mogelijk te ondernemen, aldus Hans Lesscher, eigenaar van de Odin Groep en het Expo Business Parc: "Door deze centralisatie kunnen we beter dan ooit faciliteiten en kennis delen. We hebben een hightech werkomgeving gecreëerd die iedereen zal inspireren om het beste uit zichzelf te halen. Daarbij verliezen we geen tijd meer aan het pendelen tussen de diverse locaties. Al met al kunnen we hier nog efficiënter ondernemen dan voorheen, ook in kostentechnisch opzicht."

Nederlands eerste BREEAM-datacenter

Bij de nieuwbouw en de ingrijpende verbouwing op het Expo Business Parc is duurzaamheid een primair uitgangspunt geweest. Ontwerp en realisatie van zowel het hoofdkantoor als het datacenter zijn gericht op de in dit verband zeer ambitieuze BREEAM-kwalificatie 'Excellent', vertelt ir. Marco Spekreijse, ontwikkelingsmanager van Explorius Vastgoedontwikkeling: "BREEAM is een onafhankelijke beoordelingsmethode om de duurzaamheidprestatie van gebouwen te bepalen. Met wat we hier gerealiseerd hebben, behoort de Odin Groep in ieder geval de komende 10 jaar tot de voorlopers. Het ziet er zelfs naar uit dat het hier gaat om het eerste BREEAM-gecertificeerde datacenter van Nederland. Dat is heel gunstig, zeker als je ziet welke strenge eisen overheden nu al stellen aan datacenters."

Over de Odin Groep

De Odin Groep (www.odin-groep.nl) is de grootste ICT-organisatie van Oost-Nederland. Inmiddels werken er bij de Odin Groep 230 mensen in de volgende bedrijven:
Lesscher IT
Ontwerp, bouw en beheer van IT-omgevingen, on-premise, in datacenters of vanuit de cloud. www.lesscher.nl
Previder
De datacenter- en cloudpartner met het grootste carrierneutrale datacenter buiten de Randstad. www.previder.nl
Web2work
Webbased platformen en applicaties, zowel gestandaardiseerd als op maat. www.web2work.nl
Heutink ICT
Marktleider in ICT-oplossingen voor het primair onderwijs. www.heutink-ict.nl
Reinders ICT (Oisterwijk)
ICT-oplossingen en interactieve leermiddelen voor het primair onderwijs in Zuid-Nederland. www.reindersict.nl
Station to Station (Woerden)
ICT-producten, IT-infrastructuren en inhoudelijke begeleiding voor het primair onderwijs. www.stationtostation.nl
Heutink ICT Duitsland (Georgsmarienhütte, Duitsland)
Interactieve leermiddelen voor de Duitse markt. www.heutink-ict.de
Tags: expo business parc, hengelo, a1, kantoortoren, duurzaam, odin groep, breeam, expolaan