Contact

Wilt u meer informatie of heeft u een vraag bel dan met nummer

074 - 240 46 00


           

Huren?

Neem dan direct contact op met onze makelaars.

DTZ Zadelhoff
Diederik Oord
06 20 48 97 85

    

ten Hag
Onno Kromhof
06 536 96 307

Dagelijks zagen voorbijgangers op de A1 de kantoortoren ‘groeien’. De eerste van een serie uiterst duurzame  bedrijfsgebouwen langs de snelweg bij Hengelo. Ze vormen het Expo Business Parc; een plek waar rust, kwaliteit en duurzaamheid elkaar ontmoeten in een groene, campusachtige ambiance met uitstekende faciliteiten. In december werd het hoogste punt bereikt van het hoofdgebouw en al in juni 2013 neemt de Odin Groep - als opdrachtgever en eerste huurder - het hoofdgebouw en het ‘oude beursgebouw’ in gebruik.

Duurzame metamorfose

De locatie is natuurlijk wijd en zijd bekend. Expo Center Hengelo was jaren lang hét beurs- en evenementencentrum van het oosten. Op dit moment ondergaat het gebied een ingrijpende metamorfose tot het Expo Business Parc. Het bestaande beurscomplex wordt omgetoverd tot een logistiekcenter en een datacenter dat zelfs internationaal tot de grootste en modernste in zijn soort zal behoren. Verder verrijst er een kantoortoren in een architectuur die het ambitieuze karakter van de locatie weerspiegelt. Eigenaar Hans Lesscher ziet enorme mogelijkheden voor eventuele huurders: “Het Expo Business Parc biedt hoogwaardige en duurzame bedrijfshuisvesting waarin ondernemers én hun medewerkers het beste uit zichzelf kunnen halen. Het plan voorziet in de mogelijkheid om in een later stadium extra kantoor en/of bedrijfspanden en een voorzieningencluster te bouwen met functies als sport, horeca, congres, etc. We bieden bedrijven de mogelijkheid hierin mee te liften. In totaal gaat het straks om meer dan 6.000 m2 bedrijfsoppervlak die we te huur aanbieden via de makelaars DTZ Zadelhoff en Ten Hag Groep. Die oppervlakte kan nog oplopen in fase 3 waarin we ook het laatste deel van het terrein invullen.”

Groen in alle opzichten

Het plan onderscheidt zich door een uitgesproken parkachtige opzet, met opvallend veel aandacht voor het milieu. Er wordt bijvoorbeeld gebruik gemaakt van duurzame energiebronnen en energiezuinige verlichting en installaties. Materialen worden zorgvuldig geselecteerd, water wordt gerecycled en bij de inrichting van het terrein wordt optimaal rekening gehouden met flora en fauna. De getroffen maatregelen hebben er al toe geleid dat de eerste te bouwen kantoortoren volgens de gezaghebbende beoordelingsmethode Breeam voldoet aan de kwalificatie ‘Excellent’. Dit hoge duurzaamheidniveau wordt in het hele verdere plan nagestreefd. Het ultieme doel is te komen tot een CO2-neutrale exploitatie.

Voordelen voor huurders

De te verhuren kantoorruimte is nog vrij invulbaar rondom de kern van het gebouw. Elke huurder praat en beslist zelf mee over indeling en inrichting van de kantoorruimte. En zo zijn er nog veel meer voordelen te benoemen voor het huren van kantoorruimte op Expo Business Parc Hengelo:
  • Erg prettig werken in de kantoorruime doordat de bouw, qua geluid-, licht- en luchtbehandeling, volledig gericht is op gezondheid en welzijn van bezoekers en medewerkers
  • Uitstekende bereikbaarheid en parkeergelegenheid door ligging aan de A1 
  • Prachtige groene en veilige omgeving met laadpunten voor elektrische vervoersmiddelen
  • Bijna energieneutraal en daardoor nauwelijks kosten voor gas, water en stroom
  • BREEAM Excellent certificatie en daarmee voldoet ook u aan een vergaande vorm van duurzaam ondernemen
  • Koppeling aan het moderne, energiezuinige datacenter met highspeed datamogelijkheden
  • Centrale receptie, vergader- en trainingsruimten met eigen horecavoorziening
  • Het prachtige uitzicht door de hoge ligging en de vele etages in de gebouwen
  • Concrete plannen voor aanbouw van een congrescentrum met restaurant en/of een sportaccommodatie

De Odin Groep

De Odin Groep is opdrachtgever en eerste huurder van het Expo Business Parc. De groep is met ruim 300 werknemers een van de grootste IT-dienstverleners in Oost-Nederland. Tot de Odin Groep behoren de bedrijven Lesscher IT, Previder, Web2work, Heutink ICT, Van Dijk ICT, ICT Primair en Station to Station. Op 1 juni 2013 zal de nieuwe locatie betrokken worden.

 

Voor meer informatie over huren Expo Business Parc, kijk op www.expobusinessparc.nl

 

Tags: expo business parc, hengelo, a1, kantoortoren, duurzaam, odin groep