Contact

Wilt u meer informatie of heeft u een vraag bel dan met nummer

074 - 240 46 00


           

Huren?

Neem dan direct contact op met onze makelaars.

DTZ Zadelhoff
Diederik Oord
06 20 48 97 85

    

ten Hag
Onno Kromhof
06 536 96 307

Naast het voormalige beurscomplex langs de A1 in Hengelo, is de eerste steen gelegd van het Expo Business Parc. Daarmee gaf eigenaar en initiatiefnemer Hans Lesscher van de Odin groep, het startsein voor een ingrijpende metamorfose. Het voormalige beurscomplex Expo Center en de omliggende ruimte krijgen een compleet nieuwe bestemming. Zo wordt het ruim 6 hectare grote bedrijventerrein zeer duurzaam en parkachtig ingericht. Om te beginnen wil Lesscher de bedrijven horend bij de Odin groep, vestigen op Expo Business Parc. Daarnaast verhuurt de Odin groep ruimte aan andere bedrijven. Opvallend is het uiterst groene karakter van het bedrijventerrein. Duurzaamheid was, al vanaf de ontwerpfase, het uitgangspunt. Zo heeft de eerste kantoortoren nu al het BREEAM-NL duurzaamheidkeurmerk ‘Excellent’ gekregen.

Inrichting Expo Business Parc

Het beursgebouw, dat alleen al ca. 12.000 m2 groot is, krijgt een flinke opknapbeurt. Lesscher gaat het inrichten tot een modern, energiezuinig en hightech datacenter. Dit in combinatie met ruimte voor een logistiek centrum. Bij de bouw van de geplande kantoor- en bedrijfsgebouwen staat gezondheid en welzijn voorop. Zo is de isolatiewaarde van leidingen in muren, plafonds en vloeren uitzonderlijk hoog. Ook komt er veel daglicht binnen door de verdiepingshoge ramen en zijn alle energiebronnen gericht op duurzaamheid. De gebruikers van de gebouwen worden gestimuleerd om maatschappelijk verantwoord te ondernemen. Het ultieme doel van de Odin Groep is om te komen tot een CO2-neutrale exploitatie.

Gebouwen Expo Business Parc

Het nieuwe Expo Business Parc ligt op een toplocatie aan de A1. Deze snelweg verbindt West Nederland, ofwel; de Randstad, in één lijn met Duitsland. De geplande kantoren en bedrijfsruimten:
  • Hoofdgebouw; 8.500 m2 bedrijfsoppervlakte. Oplevering juni 2013.
  • Te huur: etage 9, 10 en 11, in totaal 1.785 m2, vrij in te richting door de huurder. Inclusief receptie, centrale hal, en bedrijfsrestaurant.
  • Datacenter met highspeed mogelijkheden; ca. 7.990 m2
    Logistieke ruimte; ca. 3.580 m2.
  • Bedrijfsgebouw fase 2;  ca. 5.000 m2 bedrijfsoppervlakte, vrij in te vullen door de huurder.
    Het bestaat uit 8 etages á 535 m2 (VVO). Inclusief pantry, trap, lift en sanitaire voorzieningen.
  • Voor alle gebruikers van het park; Centrale horeca-, vergader- en presentatieruimten. Een congrescentrum met sportaccommodatie, nog nader in te vullen. 
  • Bedrijfsgebouwen fase 3; nog vrij in te vullen binnen het geldende beeldkwaliteitplan.
Verder beschikt het Expo Business over zeer goede faciliteiten in een groene omgeving. Het kenmerkt zich door uitstekende bereikbaarheid via openbaar vervoer, auto en fiets. Er zijn royale parkeergelegenheden, bus- en treinverbinding, elektrische oplaadpunten, veel fietspaden en een overdekte fietsenstalling.

Streven naar CO2 neutrale exploitatie

Het Expo Business Parc heeft een verfrissende kijk op bedrijfshuisvesting volgens Hans Lesscher. Hij is eigenaar van de Odin Groep en het Expo Business Parc. “Het is een plek waar rust, kwaliteit, duurzaamheid en flexibiliteit elkaar ontmoeten. En dat in een groene campus met uitstekende faciliteiten. We streven naar een CO2 neutrale exploitatie en de eerste stap is gezet.” Lesscher toont het  BREEAM-NL ontwerpcertificaat dat hij ontving van Dutch Green Building Council. Stefan van Uffelen, directeur DGBC zegt hierover: “dit is het eerste BREEAM-NL ontwerpcertificaat met vier sterren in Twente.”  De betekenis van BREEAM-NL is nog vrij onbekend. Van Uffelen; “dat gaat niet lang meer duren. Steeds meer ondernemers willen een onafhankelijke beoordelingsmethode om de duurzaamheidprestatie van gebouwen te bepalen.”

Betekenis BREEAM-NL

BREEAM staat voor Building Research Establishment Environmental Assessment Method. Het is ontwikkeld en geïntroduceerd door het Building Research Establishment (BRE). Dit is een Engelse onderzoeksinstantie die enigszins vergelijkbaar met het Nederlandse TNO.

Trotse wethouder gemeente Hengelo

Ook de gemeente Hengelo is blij met de ontwikkelingen langs de A1. Wethouder Mariska ten Heuw: “Met het Expo Business Parc krijgt Hengelo er een uniek bedrijvenpark bij. De combinatie van Expo Business Parc en Westermaat Campus, beide gelegen aan de snelweg A1, maakt Hengelo tot een bijzonder aantrekkelijke vestigingslocatie voor het bedrijfsleven. Met de Odin Groep en haar datacenter heeft Hengelo een technologisch hoogstaand bedrijf aan zich weten te binden. Wij omarmen dit initiatief. Het Expo Business Parc biedt niet alleen een extra kwaliteitsimpuls aan het Hengelose ondernemersklimaat, maar heel de regio kan hiervan profiteren.”

Meer informatie
Wilt u meer informatie of heeft u vragen? Mail of bel: 074 240 46 00. 

 

 

Tags: Expo Business Parc, steenlegging, kantoor, huren, bedrijfsruimte, Odin Groep