Contact

Wilt u meer informatie of heeft u een vraag bel dan met nummer

074 - 240 46 00


           

Huren?

Neem dan direct contact op met onze makelaars.

DTZ Zadelhoff
Diederik Oord
06 20 48 97 85

    

ten Hag
Onno Kromhof
06 536 96 307

Metamorfose

Als u regelmatig over de A1 rijdt, dan heeft u de bouw van Expo Business Parc van dichtbij meegemaakt. U heeft van week tot week de metamorfose van het bekende ‘Expocenter Hengelo’ kunnen volgen. Dit ex-beursgebouw vormt nu de basis voor een supermodern en veilig datacenter met ongekende capaciteit.

Beursvloer Expo Center is veranderd in Expo Business Parc Hengelo

Langs de snelweg bij Hengelo was het Expo Center tientallen jaren dé plek waar ondernemers elkaar ontmoetten. In zekere zin behoudt het park deze functie. Ondernemers ontmoeten én werken nu naast elkaar in de bedrijfsgebouwen op het Expo Business Parc.

Imposante bedrijfstorens in het Oosten

Het beursgebouw is veranderd in een logistiek centrum met een hypermodern, veilig en zeer energiezuinig datacenter. Daarnaast verrijzen twee riante bedrijfstorens. De ene toren staat er, deze toren heeft een bedrijfsoppervlak van 8500 m2 en telt 13 etages. De andere toren met een vloeroppervlak van 4285 m2, kent straks 8 verdiepingen.

Naar de toekomst

Het gebied is een ingrijpende metamorfose ondergaan maar het is nog niet klaar. In de eerste fase is het bestaande beurscomplex omgetoverd tot een logistiekcenter en een datacenter dat zelfs internationaal tot de grootste en modernste in zijn soort behoort. Verder verrijzen er in deze fase twee kantoortorens in een architectuur die het ambitieuze karakter van de locatie weerspiegelt. De eerste toren staat er al sinds 2013, de planning voor de bouw van de tweede toren is nog niet bekend.

Deze bouwkundige bakens bezorgen de Hengelose skyline een allure die langs de A1 pas in de Randstad wordt geëvenaard. Het plan voorziet verder in de mogelijkheid om in een later stadium extra kantoor en/of bedrijfspanden en een voorzieningencluster te bouwen met functies als sport, horeca, congres, etc.